9 Temmuz 2013

Uluslararası ilişkilerde sıfır sorun politikamız.

Suriye'nin iç işlerine karış, muhaliflere silah ve destek ver, Suriye sınırın delik deşik olsun, yarım milyon insan elini kolunu sallayarak şehirlerinde fink atsın, terör estirsin. Çeşitli olaylarda 80 e yakın vatandaşın ölsün. Savaş uçağın düşürülsün, sınırlarında bombalar patlasın.

Irak'ın iç işlerine karış, Türkmenlere silah ve destek ver, Irakın hem cumhurbaşkanını hem başbakanını karsına al. PKK ya karşı bütün desteğini kaybet.Çözüm sürecinde bütün insiyatifi hapisteki bir lidere kaptır.

Mısır'ın iç işlerine karış, açıkça taraf tut, yarın o ülke ve yöneticileriyle nasıl ilişki kuracağını, ülkenin ve vatandaşlarının çıkarlarını nasıl koruyacağını hesap etme.

İsrail - Filistin arasında açıkça taraf ol, böylece arabuluculuk yapma ve sorunun değil çözümün parçası olma şansını kaçır. Dayılık yapacağım derken 9 vatandaşın öldürülsün, senin elinden bişey gelmesin. Adamlar üzgünüz ama özür dilemiyoruz demesine rağmen sen kendi halkını özür dilettik diye kandırmaya çalış. Sonra git İsrail'den Heron yalvar.Uçak ve tank modernizasyonunu onlara yaptır.

Ermenistan - Azerbeycan arasındaki ilişkiye müdahil ol. Seni her fırsatla doğalgaz silahıyla tehdit eden, hiçbir uluslararası oylamada sana destek vermeyen Azerbeycan için Ermenistan sınırını kapatıp o bölgedeki Türkleri ekonomik olarak perişan et.

 Avrupa birliği ve savunduğu değerlere her fırsatta posta koy, Avrupa birliğinden sorumlu bakanın külhanbey gibi önüne gelen Avrupalıya gider yapsın sonrada neden bizi almıyorsunuz de !.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder